Политика за поверителност


Защита на личните Ви данни в https://gdpr.yntech.bg

Уважаеми клиенти, 

Регистрацията в нашия сайт изисква само e-mail адрес и зададена по-избор от Вас парола, за да може да участвате в дискусии или да получавате актуална информация.

Вие се информирате, че:

  1. Фирма ЯНТЕХ ЕООД, в качеството на Администратор на лични данни, ще обработва личните Ви данни на основание чл. 4 ал. 1  т.2 и т.3 от Закона за защита на личните данни и във връзка с чл. 13 от Регламент (ЕС) 2016/679.ЯНТЕХ ЕООД
    1612 София, ж.к. Хиподрума, ул. Ами Буе 84
    Управител: д-р Николай Табальов
    Телефон: 0897 050 637
    E-mail: gdpr@yntech.bg
    Web: https://gdpr.yntech.bg
  2. Личните Ви данни са необходими за да обслужваме договор за Длъжностно лице по GDPR  и съгласно чл. 6 от Закона за счетоводството, ако Ви е издаден първичен счетоводен документ ще се съхраняват на основание чл. 12 от Закона за счетоводството – до 10 години!
  3. Личните Ви данни няма да се предоставят на трета страна, освен в случаите, при които се упражняват права към „Здравец 8” ЕООД, собственик на https://www.kosara.bg. За повече информация вижте: Длъжностно лице по GDPR. Ние няма да предоставяме личните Ви данни на други дружества или на друга държава, освен ако същото е изисквано по надлежен път от органи на съд, прокуратура, следствени органи и други за упражняване на наши права и законни интереси.
  4. Функции на сайта ни https://gdpr.yntech.bg:

    Коментари

    – Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

    – Анонимен низ, базиран на e-mail адреса ви, може да бъде предоставен на услугат Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде одобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

    Файлове

    Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

    Бисквитки

    – Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, e-mail адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят 1 (една седмица).

    – Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

    – Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

    – Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

    Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

    – Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.към

    – Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

    Анализ

    Сайтът ни https://gdpr.yntech.bg използва външни добавки Google Analytics, Google Webmaster tools и Facebook. Тези приложения използват IP адреса на браузера Ви, но без да го асоциират с Вашият профил!

     

  5. Обработването на личните Ви данни не е въз основа на автоматизирано вземане на решения, включително профилиране.
  6. Ако по някаква причина е необходимо обработване на лични данни на деца, обработването на данни на дете е законосъобразно, ако детето е поне на 16 години. Ако детето е под 16 години това обработване е законосъобразно само ако e дадено съгласие или разрешение от носещия родителска отговорност за детето.​
  7. Имате право за достъп до личните си данни за коригиране, ограничаване, блокиране или изтриване (право „да бъдеш забравен“).

    – През менюто “Моят профил” можете по всяко време да актуализирате – коригирате личната си информация;

    – Правото си за ограничаване, блокиране или изтриване (право „да бъдеш забравен“) не е обвързано с нищо. Можете само да ни уведомите за Вашето желание писмено на пощенския ни адрес или чрез електронната ни поща – вижте Меню “Контакти”;

    – При искане за заличаване, блокиране или изтриване на личните Ви данни, поради обработване, несъответстващо на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679, ЯНТЕХ ЕООД взема решение и извършва съответното действие след подаване на заявление от Ваша страна в 14-дневен срок или 30-дневен, когато обективно се изисква по-дълъг срок за събиране на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността на дружеството ни. Можем мотивирано да Ви откажем искането по съображения, свързани с предишния параграф. При извършено заличаване, коригиране или блокиране, ние уведомяваме всеки получател, на когото личните Ви данни са били разкрити, освен ако това е невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия. ЯНТЕХ ЕООД ще Ви информира за тези получатели, ако Вие поискате това.

  8. Предоставянето на лични Ви данни не е задължително!
  9. Имате право за възражение срещу обработването и преносимостта на личните Ви данни. За необоснована обработка и неадекватна защита на личните Ви данни, можете да сигнализирате надзорния орган:

    Комисия за защита на личните данни
    Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
    тел.: (02) 940 20 46
    факс: (02) 940 36 40
    Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
    Уеб сайт: www.cpdp.bg

Препоръки

  • Ако сте юридическо лице – регистрирайте се само с данните на дружеството.
  • Ако сте физическо лице и желаете да предоставите личните си данни през електронната ни платформа е необходимо да попълните само име, фамилия, адрес (включително електронен) за кореспонденция и телефон за контакт.
  • Ако сте физическо лице и не желаете да предоставите личните си данни през електронната ни платформа – регистрирайте се с някакъв псевдоним и ние ще се свържем с Вас по e-mail или ако желаете по предоставен от Вас телефон за контакт.